2010. március 31., szerda

Nem tudtam kihagyni-nyaklánc


Szerelékes ugyan ez a lánc, de meg kellett csinálnom! Fűzéshez nincs köze, de annyira elbűvölt ez a két gyöngy, hogy akartam belőle valami hétköznapibbat is csinálni. Lett hozzá egy pár füli is. Ezt a virágokat formázó szép kis láncot Teca gyöngyszemeiben http://gyongyszemek.boltaneten.hu/ szereztem be.Azt hiszem jól passzolnak.

Orsi PIF ajándéka....


...ez a csodálatos nyakék,ami kedvenc színpárosommal készült és a két oldala asszimetrikus.(ami szerintem nem véletlen :) ) Sajnos ebben a szomorú időben sehogy sem sikerült méltó képet készítenem a nyaklánchoz, de képzeljétek hozzá, hogy még sokkal szebb, mint a képen! Köszönöm szépen Orsi http://orsinka.blogspot.com/ ezt a csodaszép ajándékot!

2010. március 30., kedd

Merőben más


Fogalmam sincs, hogy jött ez az ötlet,egyszer csak bevillant egy kép, ezt fogom megfűzni. Úgy is szeretek peyo háromszögeket fűzni.Mikor kész lett, a vigvam jutott eszembe róla, nem tudom miért.

Névtelenül


Elkészült a szürke (ezüst?) piros láncom. Teljesen megigézett ez a szín-páros csodásak ezek az üveg teklák, biztosan lesz még hasonló " valamim" !

2010. március 29., hétfő

Zöld bogyeszok

2010. március 28., vasárnap

Bronzos bogyós


Megint és megint. Nem tudok betelni a bronz és a türkiz párossal.

Tűzzománc medál


Egy gyönyörűséges tűzzománc medálra tettem szert szombaton, aminek az az érdekessége, hogy mindkét oldala teljesen egyforma.Annyira színes és mozgalmas, hogy először csak fel akartam fűzni egy selyemszalagra,na de akkor én nem teszek hozzá semmit? Á, úgy uncsi! Csak kap egy kis befoglalást! Valami kontrasztos színt, ami nem nyomja el.Aztán meg már nem bírtam leállni, kellett neki lánc rész is. Talán ezt még így elbírja, nem lett túl.....!

2010. március 26., péntek

Játék


Marcsi http://marcsihobbi.blogspot.com/ játékot hirdet!

39. születésnapom alkalmából meghívlak benneteket egy kis játékra!
Aki szeretne részt venni hagyjon nálam egy kommentet és hírdesse meg saját blogjában a játékot!
A rendszeres olvasóim között is sorsolni fogok, így dupla eséllyel is lehet indulni! Kettő ajándék is gazdára talál majd. Április 3-án 20 óráig lehet jelentkezni! A sorsolásról és az eredményhírdetésről a húsvéti nyuszi gondoskodik. A nyereményekről pár nap múlva képeket is mutatok!
Várom a résztvevőket!
Sok sikert kívánok!

Üdvözlettel: Marcsihobbi

Éjkirálynő


Fém kockagyöngyökből és cseh kásából fűztem ezt a nyakba símuló nyakéket.Sajnos a gyöngyök csodálatos csillogása nem látszik.

2010. március 25., csütörtök

Cukros fánk


Fánk minta alapján fűztem,kisebb módosítással ( mint mindig ), a gyöngyök mérete miatt.A lánc része horgolt drót.Ez most nekem nagyon megtetszett, annyira légies, biztosan csinálok még dróthorgolást.

2010. március 24., szerda

Tüzijáték


Egy üvegmedált foglaltam be, aminek a mintája kicsit olyan, mint a tüzijáték.Sajnos akárhogy fényképeztem, nem látszik benne az aranylóan csillogó szín a háttérben. Mivel elég nagy és nehéz a medál, ezért valami robosztusabb dolgot kellett kitalálnom láncnak,ezért lett ilyen extravagáns ,ami szerintem passzol hozzá.

2010. március 23., kedd

Készülődés a húsvétra


Néhány tojáska a tojásfára.Természetesen kifújt tojások,és akril festékkel vannak festve.Minden évben csinálok néhány újat,hisz " fogyóeszköz ".

Megint nyuszi pom-pomos


Ez a szett már korábban elkészült, valahogy kimaradt és nem raktam fel ide.Ebből a fajta medálból már korábban is csináltam egyet és van még néhány.Kicsit lehet, hogy túl rózsaszínes lett,de a medál színe miatt ez kívánkozott.Meg én szeretem is a rózsaszínt.

2010. március 22., hétfő

Trió


Megint egy Blanka variáció. De ígérem az utolsó mostanában! (Vagy nem? :) ) A lánc része piros organza és horgolt drót teklagyöngyökkel.

2010. március 21., vasárnap

Black & White


Egy általam tervezett medál.Elég furmányos gyöngyökből készült,nagyon régen megvannak már,de nem igen tudtam felhasználni őket különleges formájuk miatt.Bár így megfűzve nem is látszik. Most addig próbálkoztam, amíg ez kerekedett belőle.Szerintem elég jópofa lett.

Blanka kombináció


Úgy látszik nem tudok betelni a Blankákkal.Könnyen fűzhető és igen mutatós darab.Bár itt már egy kicsit variáltam.

2010. március 20., szombat

Puszedlikből karkötő


Nikol http://nikolbijou.blogspot.com/ puszedli mintáját felhasználva készítettem ezt a karkötőt.

2010. március 18., csütörtök

Megint Blanka


Valahogy nem igen jönnek mostanság az ötletek,ezért megint fűztem egy Blanka medált,leheletnyi változtatással ,csak a gyöngyök mérete miatt.

Megérkezett Panka PIF ajándéka


Pankától http://pankagyongye.blogspot.com/ kaptam ezt a csodaszép, tüneményes ajándékot. Meg is hozta a jó időt!! Köszönöm Panka, örömmel fogom viselni!

2010. március 17., szerda

PIF ajándékom (lett volna Editnek, ha el nem tűnik a postán )



Ezt a bőrös szettet készítettem Editnek , http://editgyongyekszer.blogspot.com/ de sajnos 2 hete várom az érkezését,és mint kiderült a postán elkallódott.Ez az első eset,ami előfordult (de remélem az utolsó) és nagyon sajnálom!Kárpótollak érte Edit ígérem!

Blanka medál


Egyszerű ezüst Blanka medál Níro http://nirosota.blogspot.com/ mintája alapján.Muszály volt nekem is megfűznöm,mert annyian megcsinálták már csoda szépen!

2010. március 16., kedd

Szatén virágok


Egyéb ötletem nem lévén,most kis szatén virágokat kreáltam,nyaklánc és kitűző formájában.A medálban Nikol http://nikolbijou.blogspot.com/ puszedlije van,bár eléggé beleolvad a színe miatt.Talán kissé koszorúslányos lett.

2010. március 15., hétfő

Piramisok árnyékában



Régebben vettem ezeket a kockagyöngyöket,de nem igen tudtam velük mit kezdeni.Most fűztem belőle egy "modern" szettet,ami annyira jól mutat felvéve, hogy elcsodálkoztam rajta!Bár már elég sötét van a fényképezéshez, talán valamennyire látszik mennyire csillog, ugyanis fémgyöngyök.

Játék Bombonieránál

Bonboniera http://bomboniera-jewellery.blogspot.com/ oldalán lehet játszani egy csoda szép gyűrűért. Érdemes benézni hozzá, nagyon szép drótékszereket készít!

Miniatűr camea


Ez a minatűr camea mind össze 8x12 mm.ezért elég nehéz volt kitalálni hozzá valamit, ami látni engedi.

2010. március 12., péntek

Buksi


Ő egy ajándékba készült kutyus.

Unakit, most már tudom


Krisztától kaptam pif ajándékként unakitos ékszereket,és azóta tudom mi ennek az ásványnak a neve.Valamikor, valahol megvettem nagyon sok ásványt, (köztük ezt is) és nem igen fűztem belőlük semmit.Most jött néhány ötlet,remélem nem szentségtörés, hogy ásványból freeformot fűzök!Férjem szerint ez a karkötő kissé amorf lett, de nekem tetszik.

2010. március 11., csütörtök

Magamnak,mert megkívántam


Ma csak ennyi időm volt,és már régóta terveztem egy borzas gyűrűt.Vidám szivárványos színben készült el,és annyira jó, ahogy csilingel a kezemen!

2010. március 10., szerda

Hegyi patak


Ahogy a patak utat tör magának a földben, és tekereg a növények között, úgy próbáltam belefűzni a különböző zöld gyöngyök közé a hegyikristályt.A közepén levő üveggyöngynek csodaszép zöld erezete van belülről.

2010. március 9., kedd

Bőrözés



Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy lehetne a bőrt belevinni a gyöngyözésbe úgy, hogy " finom " maradjon a stílus.Nem fával akartam kombinálni.A bőrzsugorítással próbálkoztam,és gombot bőröztem be.Elefántcsont színű bőrt használtam ( nem tudom látszik e a képen, milyen csodaszép a színe?),és hasonló bőrszíjat. Valakinek már készítettem hasonlót (szerintem szebb lett az), nagyon remélem, hogy megkapta és tetszett neki, mert még nem reagált.Remélem nem azért mert nem tetszett:) Vagy elveszett a csomag?A zabszem már a helyén van!

Megrendelésre készült



A fülbevalót rendelésre készítettem a -már korábban eladott- fekete özvegy karkötőmhöz.Kettéakasztható, külön-külön is hordható.

Megrendelésre készült borzas

2010. március 8., hétfő

Egy újabb gombos


Ennek a karkötőnek a fő eleme megint egy csodaszép gomb.Zöld kásával és acháttal kombináltam össze. (De persze először megint a kékért nyúltam :)

Szülinapi játék Orsinál


http://orsinka.blogspot.com/

2010. március 7., vasárnap

Noralkot

Szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy új blogot!. http://noralkotas.blogspot.com/ Nóra meseszép gyöngyhímzéseket csinál!

Ismét türkiz-bronz


2010. március 6., szombat

Jade


Egyszerű jade köves antik bronzzal.

2010. március 5., péntek

Talán?


A tavasz első hírnöke.Bár a kertben még csak a zöldek dugták ki a fejüket, az ablakpárkányon már kinyílt ez a kedves kis virág.

2010. március 4., csütörtök

Megérkezett Edit PIF ajándéka


Ezt a csodálatosan szép szettet kaptam Edittől ajándékba. Nagyon-nagyon tetszik,boldogan fogom hordani!Köszönöm szépen Edit!
http://editgyongyekszer.blogspot.com/

2010. március 2., kedd

Megint egy kék


Most egy kicsit szögletesebbre készítettem ezt a kék nyakéket, és kombináltam egy nagyon pici zölddel, ami alig-alig észrevehető.

2010. március 1., hétfő

Cukorkák


Egy kis egyszerű.