2010. április 8., csütörtök

Akkor most hogyan tovább?

Néhány héttel ezelőtt feladtam Editnek a PIF ajándékát,és eltűnt valahol az éterben. Biztosan emlékeztek rá. Posta...érdeklődés...reklamáció...jegyzőkönyv. 2 hét múlva választ kapok, mondják. OK. NNa, megjött a válasz ....... A postás a postaládába kézbesítette, remélem meg van elégedve a válaszunkkal! Szó szerint ez volt a hivatalos válasz a jegyzőkönyvre. Nem tudtam sírjak, vagy nevessek.Ültem gondolkodtam, háborogtam. Se egy elnézést, vagy sajnáljuk. Na, most akkor hogyan merjen az ember bármit feladni, ha nem garancia egy ajánlott elsőbbségi küldeménynél sem a szelvény, amit ugye a címzettnek alá kellene írnia?? Egyszerűen fogja magát a postás és bedobja a levélszekrénybe. Hozzáteszem én is majdnem mindig így kapom meg a csomagokat.Ritka, ha aláiratják velem. Na de akkor ki írja alá helyettünk???? És minek fizettetnek plusz díjat? És különben is! Biztos, hogy bedobta? Ha igen ki emelte ki? Valaki valahol nagyon sáros!
Szóval felháborító a dolog, és az a szomorú, hogy sajnos nagyon sokszor előfordul, közületek többen is jeleztetek már hasonlót. Minden esetre részemről itt még nem ér véget a dolog, fordulok más irányba. Csak az a szomorú az egészben, hogy nem tudni,a következő küldemény hol fog kikötni!!!

12 megjegyzés:

Edit írta...

Hát, az csak azért érdekes, mert az én postaládámba már nem került bele a csomag!!! Ezen kívül, el nem tudom képzelni, hogy bele tudná préselni a csomagot, olyan keskeny a rés rajta!.....de tegyük fel, hogy sikerül! Onnan azt már senki nem tudja kibányászni.......
Sajnos én is hallottam már sok hasonló esetről...most valaki nagyon boldog a szettecskémmel :-((
Köszönjük szépen Magyar Posta!!!!

Edit írta...

....és azt honnan tudják, hogy a postás bedobta a csomagot????
Feladta magát és töredelmesen bevallotta, hogy lusta volt feljönni egy emeletet? Kicsit hülyének nézik az embert....

horimarika írta...

Sajnos, nem kicsit néznek hülyének...
Én az e értesítést akartam kipróbálni. Kifizettem és semmi. Már a címzett jelezte, hogy megvan a csomag. De értesítés sehol. Gondoltam, nem hagyom... Hááát. Sok pénzt kellet volna kifizetnem az 55 ft-os értesítésem keresésére... Ezt én kipróbáltam mindenki helyett! Nektek már nem kell.

Panka gyöngye írta...

Hát sajnálom Méri!Szerintem Te sem tudsz már többet tenni,sajnos!
Mondjuk,ha mindenki hamar beletörődne,akkor szerintem,még több hasonló eset lenne!Az a csomag tuti nem lesz már meg!!!Kárpótlás?!?Na,szerintem az se lesz!!!Azért,lehet....
Ne csüggedj:)

Méri írta...

Tulajdonképpen nem a kárpótlásról szólna a dolog,mert azt a fene vigye el jelen esetben, de roppant kellemetlen eset, azonkívül pedig más esetben, pl. (mivel Ti is Meskáztok) mi van, ha olyan csomag tűnik el, amiért már valaki fizetett? A sok herce-hurca visszafizetés stb. Mindegy, sajna ez van!Csak bizakodunk, hogy vannak még tisztességesen dolgozó postások is!

Évi írta...

Hát most Én is izgulhatok minden csomagnál,hogy meg kapja-e az akinek küldöm!Nálunk falun még az a jó,hogy ilyen nincs,a postás jó ismerőse mindenkinek.Megnézném azért,hogy ki írta alá!

Cheeks írta...

Sajnos ilyen már velem is előfordult :( Én nagy nehezen kikényszerítettem belőlük egy elnézést, bár még nekik állt feljebb, hogy miért is kell bocsánatot kérniük, amikor ők kézbesítették.... Az én esetemben egy olyan postaládáról van szó, amiből ki biztos senki semmit nem tud venni, egy falban van és jó mélyen a feneke a fal másik oldalán, úgy 80 centire.....
Magyar Posta is mondjon le!!!

Betti írta...

"Ha a kézbesítés sikertelen, a küldemény levélszekrénybe helyezhető, így a címzett hamarabb juthat hozzá a levélhez. Ennek feltétele, hogy a küldemény a levélszekrényben sérülésmentesen elhelyezhető legyen, valamint illetéktelen személy ne férhessen hozzá." - ezt a posta honlapján találtam, miután hozzám sem maradéktalanul érkezett meg egy ajánlott küldemény.
A plusz díj, amit az ajánlott levélért kell fizetni, csak a feladás tényét jogosult igazolni. Ahhoz, hogy 100 százalékosan ne a postaládában, hanem kézben landoljon a küldemény, tértivevénnyel kell feladni a levelet, csomagot, stb. Amiért természetesen többet kell fizetni...

Anami írta...

Nekem is tűnt már el csomagom, és pont egy olyan - amit Te is említettél, Méri -, amit a Meskán vásároltak. A postán egy az egyben bevallotta a postavezető, hogy a szétosztásnál vannak oda nem illő emberek... Nekem szerencsém volt, mert a vásárló is nagyon megértő volt, így gyorsan elkészítettem újból, és értéknyilvánítással közel 1.000 Ft-ért adtam fel. Másrészről a postán sem kellemetlenkedtek, kitöltöttem egy kerestetést, és miután nem találták meg, minden további nélkül kifizették a kártérítést.
Mindenesetre sajnálatos, hogy ennyi pénzért a posta szolgáltatása úgymond igen hektikus, és megbízhatatlan.

Anami írta...

Még annyi, hogy a postán nem érdemes bevallani, hogy ékszert adtál fel, mert akkor rögtön azzal jönnek, hogy azt értéknyilvántartással kellett volna feladni, és elvileg nem jár a kártérítés.

Nikol írta...

Sajnálom Méri, szinte mindenkinek van negatív tapasztalata a Postával kapcsolatosan.
Én szerencsés vagyok ( lekopogom gyorsan) , a postás a munkahelyemre hozza a küldeményeimet, napi kapcsolatban állok vele, sosem volt gond vele.A feladásoknál már volt gondom, egy cipőt kellett kicseréltetnem. Én balga vártam, hogy hozzák a csere cipőt...., és keményen reklamáltak telón a cégnél, hogy hol van már a csere. Ők meg válaszoltak, hogy hozzájuk nem érkezett meg semmi csomag. Utánajártam, lekértem azt a listát, ami a könyvelt küldeményeknél használnak, állítólag a cipőt kiszállították a céghez, de ott nem vette át senki, visszavitték az ottani postára, és szépen ott csücsült 2 hétig. Tehát visszahozták hozzám a cipőt...hogy a címzett nem vette át. A webáruház mondta h adjam fel ismét, de én kerek -perec megmondtam hogy nem akarom kifizetni ismételtem a szállítási költséget.. Erre azt felelték, hogy portóval adjam fel, igen ám csak az majd 3000ft-lett volna, és attól féltem, ha ismét nem veszik át, rámterhelik a költséget. ( ezt a postai ügyintéző mondta). Így ajánlva ismét feladtam, pechemre addigra kifogyott az a méret ami kellett volna. A cipő árát visszaküldték, de 3-szor fizettem a szállításért........, legalább 4 reklamáló telefon költsége, 3db megválaszolatlan e-mail, sok-sok bosszúság........ :( :(

Gabriella írta...

Hát igen... sajnos már nem lehet megbízni a postában. Az ajánlott levelet nálam is bedobják a postaládába. Voltam is reklomálni a postán, mire az ügyintéző azt mondta, hogy ha egyértelműen beazonosítható a küldemény címzettje és más nem fér hozzá a postaládához, akkor bedobhatja a postás. Ami ebben a legjobb, hogy a postaládák a lépcsőház aljában vannak, egyik jobban kifeszegetve, mint a másik. Kérdem én, biztonságosnak tűnik egy ilyen postaláda??? Szerintem nem igazán. A másik meg, amit már más is ír, hogy az átvételt aláírással kellene igazolni... Engem felháborít ez az egész, de sajnos, ha levelet, vagy csomagot akarunk feladni, akkor marad a posta, vagy futárcég (ami drágább). Én most már minimum tértivevénnyel adom fel a csomagokat, azt kénytelen aláíratni a kézbesítő.